Praktijkinformatie

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08:00 tot 12:00 uur en van 15:00 tot 17:30 uur. Donderdagmiddag is de praktijk gesloten vanaf 12:00 uur. Er wordt ‘s middags waargenomen door:
Drs. Niessen, Seringenlaan 78
Bij spoed tel : (046)-4751065 voor overige tel:(046)-4744800.
.
Na 17.30 uur en in het weekend wordt er waargenomen door de huisartsenpost Westelijke Mijnstreek. Tel: 046-4009925

Openingstijden  
Maandag8:00-12:0015:00-17:30
Dinsdag8:00-12:0015:00-17:30
Woensdag8:00-12:0015:00-17:30
Donderdag8:00-12:00Gesloten
Vrijdag8:00-12:0015:00-17:30
Huisartsen Lindenheuvel

Spreekuren

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. U kunt voor een afspraak bellen tijdens de openingstijden van de praktijk. 

Spreekuur tijden

Drs. Vijgen:                  08:30-12:00 en 16:30-17:15
Drs. Vijgen-Hamers:  09:00-12:00
.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er dan rekening mee houden in onze agenda.

 

Telefonisch Spreekuur

Voor eenvoudige vragen en uitslagen kunt u contact opnemen met de assistente. De assistente overlegd met u of de arts contact met u opneemt. In het algemeen is het moeilijk uw gezondheid telefonisch te beoordelen.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. U kunt tussen 08:00 en 12:00 uur een visite aanvragen. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Online afspraak maken

U kunt ook online een afspraak maken voor het spreekuur van Drs. Vijgen.Het moet gaan om een niet-spoedeisende klacht: bij spoed altijd telefonisch contact opnemen met de praktijk.
.
Een afspraak duurt 10 minuten en is geschikt voor het behandelen van één klacht. Als u uw gegevens achterlaat, ontvangt u een bevestiging van uw afspraak per mail. Klik hier als u een online afspraak wilt maken. 

Brieven

Tussen 8.00-12.00 uur en 15.00-17.30 kunt u verwijsbrieven voor specialisten, fysiotherapeuten, verwijskaarten e.d. afhalen.
Bij de assistente kunt u terecht voor:

 • afspraken maken
 • recepten
 • urine na laten kijken
 • wratten aanstippen
 • oren uitspuiten
 • longfunctie onderzoek
 • hartfilmpje
 • gehoortest
 • injecties
 • zwangerschapstest

Bereikbaarheid

Telefooncentrale
.
De praktijk is voorzien van een telefooncentrale. De telefooncentrale heeft 4 lijnen. 
Er wordt opgenomen met “Welkom bij huisartsenpraktijk Vijgen”.

 • Toets 1: voor de spoedlijn
 • Toets 2: voor de receptenlijn
 • Toets 3: voor de assistente
 • indien u geen keus maakt wordt u doorverbonden met de assistente

Het voordeel van het keuzemenu is natuurlijk dat u nu niet op de assistente hoeft te wachten voor het doorgeven van een herhalingsrecept. Wilt u toch op de assistente wachten dan wordt de wachttijd voor iedereen langer.
.
Er komen 4 lijnen binnen en we 
proberen u natuurlijk zo spoedig mogelijk te helpen. Uiteindelijk zijn we beter bereikbaar.

Bloeddruk meten Huisartsen Lindenheuvel
Huisarts Medisch Centrum Lindenheuvel

Disciplines

Huisartsen

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak bellen tijdens de openingstijden van de praktijk.
.
Avond-, nacht- en weekenddienst:
.
Huisartsendienst Westelijken Mijnstreek (046)-4009925
Buiten de openingstijden (voor 8:00 en na 17:30) en in de weekenden kunt u voor spoedgevallen terecht op de Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek.

Waar vindt u de de Huisartsendienst Westelijk Mijnstreek? De Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek is gevestigd in het Orbis Medisch Centrum.

Bezoekadres: Dr H. van der Hoffplein 1,6162BG Sittard-Geleen

Dokterassistente

Bij de assistente kunt u met veel praktische vragen terecht. Met de assistente maakt u afspraken. Dit kan van 8.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Zij behandelt onder andere ook vragen over recepten, verwijskaarten en ziekenfondsmachtigingen ect.

POH Somatiek

In de praktijk is zijn er twee praktijkondersteuners werkzaam. Yvonne Laheij en Kristel Strik.
.
Zij begeleiden mensen met een chronische aandoeningen zoals o.a. suikerziekte en longproblemen, hart en vaatziekte en ouderenzorg. Indien u voor begeleiding in aanmerking komt zal  de huisarts u naar haar verwijzen. De praktijkondersteuner werkt samen met de huisarts en de assistentes om u een zo goed mogelijk medische zorg te leveren.    

POH GGZ

Tevens zijn er 2 praktijkondersteuners GGZ werkzaam voor ondersteuning van de geestelijke gezondheid:  Aart Kruis en Jos Ruijgrok.
.
In de functie van GGZ Ondersteuner van de huisarts proberen we zo laagdrempelig mogelijk binnen de vertrouwde omgeving van uw eigen praktijk te werken. Daar waar er vaak lichamelijke problemen zijn, maar geen duidelijke medische oorzaak zoals een ziekte te vinden is kan de GGZ ondersteuning belangrijk worden. Dan kan het namelijk zijn dat er andere problemen spelen, die meer op het psychische vlak liggen. Patiënten huiveren hier vaak voor, bang ‘gek’ verklaard te worden of naar een instelling te moeten gaan. Dat is bijna nooit het geval. Ieder mens loopt wel eens tegen problemen op waar hij of zij geen antwoord heeft, maar zich wel veel zorgen om maakt. Als de huisarts geen medische ziekte vast kan stellen, kan een kennismaking met de GGZ ondersteuner nuttig zijn. Het voordeel van deze ondersteuner is dat hij meer tijd heeft om de zaken die u bezighouden op een rij te zetten.
.
Lichamelijke klachten die hierbij kunnen spelen zijn aanhoudende vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid (een korter lontje), hoofdpijn die vaak samenhangt met spanning. Vermoeidheidsklachten kunnen zo erg zijn, dat mensen zich opgebrand voelen. Spanning kan zich ook uiten in pijn in de nek en schouders, rugklachten, druk op de borst. Angstklachten kunnen meespelen met een onrustig en opgejaagd gevoel. Hierbij kan hyperventileren en paniekaanvallen voorkomen, soms zo erg dat je het gevoel kunt hebben alsof je een hartaanval krijgt. Stemmingsklachten komen voor waarbij er sprake kan zijn van een leeg gevoel, somberheid, energieverlies (nergens puf voor hebben), overal tegenop zien, vergeetachtigheid en niet meer op dezelfde manier kunnen
genieten van dingen (denk bijvoorbeeld aan een veranderende eetlust). Maar ook een toegenomen emotionaliteit en spontane huilbuien kunnen voorkomen. Als u klachten herkent, maak dan een afspraak met uw huisarts om dit verder te bespreken.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
thuisarts
reisprik

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 38,20 (korter dan 15 minuten) of € 76,40 (langer dan 15 minuten).

rijbewijskeuring
Translate »