Praktijkinformatie

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08:00 tot 12:30 uur en van 15:00 tot 17:30 uur.
.
Na 17.30 uur en in het weekend wordt er waargenomen door de huisartsenpost Westelijke Mijnstreek. Tel: 046-4009925

Openingstijden  
Maandag8:00-12:3015:00-17:30
Dinsdag8:00-12:3015:00-17:30
Woensdag8:00-12:3015:00-17:30
Donderdag8:00-12:3015:00-17:30
Vrijdag8:00-12:3015:00-17:30
Wachtkamer Huisarts Geleen Lindenheuvel

Spreekuren

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. U kunt voor een afspraak bellen tijdens de openingstijden van de praktijk. 

Spreekuur tijden

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er dan rekening mee houden in onze agenda.

 

Telefonisch Spreekuur

Voor eenvoudige vragen en uitslagen kunt u contact opnemen met de assistente. De assistente overlegd met u of de arts contact met u opneemt. In het algemeen is het moeilijk uw gezondheid telefonisch te beoordelen.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. U kunt tussen 08:00 en 12:00 uur een visite aanvragen. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Online afspraak maken

U kunt ook online een afspraak maken voor het spreekuur van Drs. Vijgen.Het moet gaan om een niet-spoedeisende klacht: bij spoed altijd telefonisch contact opnemen met de praktijk.
.
Een afspraak duurt 10 minuten en is geschikt voor het behandelen van één klacht. Als u uw gegevens achterlaat, ontvangt u een bevestiging van uw afspraak per mail. Klik hier als u een online afspraak wilt maken. 

Brieven

Tussen 8.00-12.00 uur en 15.00-17.30 kunt u verwijsbrieven voor specialisten, fysiotherapeuten, verwijskaarten e.d. afhalen.
Bij de assistente kunt u terecht voor:

 • afspraken maken
 • recepten
 • urine na laten kijken
 • wratten aanstippen
 • oren uitspuiten
 • longfunctie onderzoek
 • hartfilmpje
 • gehoortest
 • injecties
 • zwangerschapstest

Bereikbaarheid

(Telefonische) bereikbaarheid
iedere dag van 8:00-12:30 en van 14:00-17.30 uur
.

Bereikbaarheid(046)- 2079000

Druk 1 voor spoed
Druk 2 voor de recepten herhaallijn
Druk 3 voor de assistente
Indien u geen keuze maakt wordt u automatisch doorverbonden met de
assistente.

.

Email adres: info@hmcl.nl
HMCL Balie Geleen Huisarts
Wachtkamer Geleen Huisarts

Disciplines

Huisartsen

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak bellen tijdens de openingstijden van de praktijk.
.
Avond-, nacht- en weekenddienst:
.
Huisartsendienst Westelijken Mijnstreek (046)-4009925
Buiten de openingstijden (voor 8:00 en na 17:30) en in de weekenden kunt u voor spoedgevallen terecht op de Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek.

Waar vindt u de de Huisartsendienst Westelijk Mijnstreek? De Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek is gevestigd in het Orbis Medisch Centrum.

Bezoekadres: Dr H. van der Hoffplein 1,6162BG Sittard-Geleen

Dokterassistente

Bij de assistente kunt u met veel praktische vragen terecht. Met de assistente maakt u afspraken. Dit kan van 8.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Zij behandelt onder andere ook vragen over recepten, verwijskaarten en ziekenfondsmachtigingen ect.

POH Somatiek

In de praktijk is zijn er drie praktijkondersteuners werkzaam. Yvonne DreessenDorien Smeets en Kristel Strik.
.
Zij begeleiden mensen met een chronische aandoeningen zoals o.a. suikerziekte en longproblemen, hart en vaatziekte en ouderenzorg. Indien u voor begeleiding in aanmerking komt zal  de huisarts u naar haar verwijzen. De praktijkondersteuner werkt samen met de huisarts en de assistentes om u een zo goed mogelijk medische zorg te leveren.    

POH GGZ

Tevens zijn er 4 praktijkondersteuners GGZ werkzaam voor ondersteuning van de geestelijke gezondheid:  Aart Kruis, Bianca Beckers, Joella Dangerman en Jean-Jacques Pirson
.
In de functie van GGZ Ondersteuner van de huisarts proberen we zo laagdrempelig mogelijk binnen de vertrouwde omgeving van uw eigen praktijk te werken. Daar waar er vaak lichamelijke problemen zijn, maar geen duidelijke medische oorzaak zoals een ziekte te vinden is kan de GGZ ondersteuning belangrijk worden. Dan kan het namelijk zijn dat er andere problemen spelen, die meer op het psychische vlak liggen. Patiënten huiveren hier vaak voor, bang ‘gek’ verklaard te worden of naar een instelling te moeten gaan. Dat is bijna nooit het geval. Ieder mens loopt wel eens tegen problemen op waar hij of zij geen antwoord heeft, maar zich wel veel zorgen om maakt. Als de huisarts geen medische ziekte vast kan stellen, kan een kennismaking met de GGZ ondersteuner nuttig zijn. Het voordeel van deze ondersteuner is dat hij meer tijd heeft om de zaken die u bezighouden op een rij te zetten.
.
Lichamelijke klachten die hierbij kunnen spelen zijn aanhoudende vermoeidheid, verhoogde prikkelbaarheid (een korter lontje), hoofdpijn die vaak samenhangt met spanning. Vermoeidheidsklachten kunnen zo erg zijn, dat mensen zich opgebrand voelen. Spanning kan zich ook uiten in pijn in de nek en schouders, rugklachten, druk op de borst. Angstklachten kunnen meespelen met een onrustig en opgejaagd gevoel. Hierbij kan hyperventileren en paniekaanvallen voorkomen, soms zo erg dat je het gevoel kunt hebben alsof je een hartaanval krijgt. Stemmingsklachten komen voor waarbij er sprake kan zijn van een leeg gevoel, somberheid, energieverlies (nergens puf voor hebben), overal tegenop zien, vergeetachtigheid en niet meer op dezelfde manier kunnen
genieten van dingen (denk bijvoorbeeld aan een veranderende eetlust). Maar ook een toegenomen emotionaliteit en spontane huilbuien kunnen voorkomen. Als u klachten herkent, maak dan een afspraak met uw huisarts om dit verder te bespreken.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
thuisarts
reisprik

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

In onze praktijk zijn Drs. Niessen-Schouwenaar en onze assistente Michelle Majk gecertificeerd in reisvaccinaties en reizigersadviezen.
.
U kunt bij ons in de praktijk terecht voor alle adviezen en nagenoeg alle vaccinaties die nodig zijn voor uw reis, waarbij ook rekening kan worden gehouden met speciale omstandigheden en chronische ziekten met bijbehorend medicatiegebruik.
.
Hier zijn speciale spreekuren voor ingepland.
Voor een afspraak te maken en informatie kunt u terecht op de website www.reisprik.nl

reisprik logo

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 38,20 (korter dan 15 minuten) of € 76,40 (langer dan 15 minuten).

rijbewijskeuring
Translate »